perjantai 14. lokakuuta 2016

Hippu-vaunuverho

Äitiyspakkauksen makuupussin päällystyksen jäljiltä jäi vaunuverhon verran kangasta. Helppo ja melko nopea ommella.


Piirsin ensin kaavan vanhan vaunuverhon avulla. Tein verhon kaksipuolisena, koska molempia kankaita jäi se sama määrä.



Kankaat laitoin oikeat puolet vastakkain ja neulasin kaavan niihin kiinni. Piirsin ja leikkasin molemmat kankaat kerralla. Jätin reilun saumavaran.


Ompelin ensin kankaat yhteen suoralla ompeleella. Alareunaan jätin kääntöaukon. Tämän jälkeen ompelin reunoihin ihan suoran ompeleen viereen siksak-ompeleen ja leikkasin ylimääräisiä saumavaroja pois.


Käänsin verhon oikein päin. Hetken mietin jättäväni sen tuollaiseksi, mutta päätin kuitenkin kantata reunat.


Tein verhosta tarkoituksella hieman entistä pidemmän ja alhaalta leveämmän, toimii rattaissa sitten aikanaan paremmin. 



Nuppineulasin kanttinauhan ensin nurjalle puolelle ja ompelin kiinni. Sitten käänsin nauhan oikealle puolelle, mutta en enää laittanut nuppineuloja. 


Aloitin kanttauksen alanurkasta ja kiersin ylös ja toiseen alanurkkaan. Katkaisin nauhan ja ompelin lopuksi alareunan. Kääntöaukko tuli ommeltua tässä samalla kiinni ja piiloon. 


Mietin pitkään renkaiden kiinnitystä. Tuossa kaupasta ostetussa on vain napinlävet ja niissä renkaat. Mun mielestä se ei ole nätti, koska kangas venyy jotenkin rumasti eikä laskeudu kauniisti. Katselin muiden toteutuksia netistä ja ehdin jo harmitella kun en ostanut pieniä purjerenkaita. Toisaalta taas en halunnut tehdä kankaaseen reikiä, joten kaivoin esiin puuvillanauhan.


Päädyin ompelemaan pienet nauhalenkit nurjalle puolelle. 


Oikealta puolelta jää näkymään vain vähän. Tykkään. 



Kokeilin ensin ommella lenkit vain viidelle renkaalle, mutta verho jäi jotenkin pöljän näköisesti. Ompelin reunoihin vielä yhdet, yhteensä siis seitsemän rengasta. Pysyy hyvin paikallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti