keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Kasarimakuupussi

Äiti tarjosi viikonloppuna mukaan mun vanhaa makuupussia. Siis sitä äitiyspakkauksessa tullutta. Sitä kalsarinsinistä. Sitä vuodelta 1984. Kieltävä vastaus oli jo huulilla kunnes sisäinen tuunaaja heräsi. Muistin nähneeni jossain vaunuverhon, joka oli tehty Paapiin Hippu-kankaasta. Se on jäänyt kummittelemaan mielen perukoille ja palasi salaman lailla tajuntaan. Makuupussin voisi päällystää uusiksi sillä kankaalla. Ja vuorenkin voisi korvata jollain kivalla...
Kotimatkalla pistäydyttiin Kokkolassa Paapiillä ja ostin (mm.) metrin palan Hippu- ja Palmikko-puuvillakangasta. Palmikosta mulla tulee muuten ensimmäisenä mieleen silmukat, se oli ehkä yksi syy vuorikankaan valintaan.
 
Googletin makuupussin päällystämisvinkkejä ja ohjeita. Ohitin ne, joissa vetoketju olisi pitänyt irrottaa. Vetoketju ei ollut ongelma, vaan se purkaminen. Halusin ommella, en purkaa. Ja mun tapauksessa olisi pitänyt itse tajuta soveltaa ohjeita sekä päällys- että vuorikankaan vaihtoon. Niinpä päädyin yksinkertaisimpaan vaihtoehtoon.
Leikkasin kankaista makuupussia reilusti isommat palat. Levitin makuupussin lattialle vuori ylöspäin ja laitoin uuden vuorikankaan makuupussin päälle oikea puoli ylöspäin. Taitoin reunat uuden kankaan alle, EI siis makuupussin alle. Sitten ompelin läheltä kanttauksia ja vetoketjua.

Sitten sama oikealle puolelle. Nurjalle puolelle jää näkymään kaksi ommelta, oikealle vain yksi.



Vetoketjujen alku- ja loppukohdat ompelin käsin heti suosiolla. En edes yrittänyt säheltää koneella.

 
Tuossa makuupussissa on jostain syystä myös muutama nauha. Meinasin korvata ne uusilla valkoisilla nauhoilla, mutta jätin siniset. Käyvät yhteen aidon kasarivetskan kanssa.


Ja tulihan siitä hieno! Kyllä kannatti ommella, eikä ollut edes vaikea.




Ai niin. Sitä Hippua jäi niin, että saan ommeltua siitä uuden vaunuverhon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti