torstai 26. tammikuuta 2017

Tammikuun sukkasaalis

Hamstrasin ihanan langan Titityystä jossain tilanteessa viime vuonna. Tarpeeseen se varmasti hankittiin ja nyt neuloutui. Huippupehmeä merinosukkalanka, ihana neuloa, sukat valmistui joutuin.



Mikä: Sweethearts/Niina Laitinen
Millä: 2,5 mm puiset sukkapuikot
Mistä: Cascade Heritage sock yarn
Paljonko: 60 g (koko 40)

Muokkasin ohjetta langalle ja jalalle sopivaksi. Tein erilaisen kärkikavennuksen ja päättelin silmukoimalla. Kantapään neuloin jälkikäteen. 

Nämä junasukat meni villasukkakeräykseen, jonka tarkoitus on sukittaa kaikki tänä vuonna syntyvät pienet ihmiset. Lankaa jäi hyvin jäljelle ja uudet pikkusukat on jo puikoilla.

Mikä: Junasukat
Millä: 2,5 mm puiset cubicssukkapuikot
Mistä: Regia 4-säikeinen raitalanka
Paljonko: En muistanut punnita

Ja väreillään hurmannut lanka! SielPirjoliisan lankakaupan ylähyllyltä se pälyili. Yritin vältellä ottamasta katsekontaktia. Kotiin se kuitenkin kulkeutui.


Tykkään tästä kerällä enemmän, jotenkin mun käsialalla ja silmukkamäärällä lopputulos oli jotenkin erilainen kuin mitä oletin ja toivoin sen olevan. Käytössä ovat jo, ei tullut inhokkisukkia kuitenkaan.


Mikä: villasukat
Millä: 2,5 mm puiset sukkapuikot
Mistä: Regia Design Line Kaffe Fasset, väri Chilipepper
Paljonko: 70g (koko 40)

Neuloin kaikkiin edellä oleviin sukkiin kantapään jälkikäteen. Junasukkien kantapää tuli neulottua aika arpapelillä, mutta ehkä se lämmittää jonkun vastasyntyneen pikkujalkoja. 

Muille tästä ei ole mahdottomasti hyötyä, mutta kirjaan muistiin kerrokset jatkoa ajatellen. Näillä mitoilla tulee mun ei niin siroon 40 jalkaan sopivat sukat. Nyt ei tarvitse joka kerta laskea ja sovittaa ja säätää. Sen kun neuloo menemään.

Aloitin 60 silmukalla, neuloin 1 oikein takareunasta, 1 nurin joustinneuletta 25 kerrosta. 
Neuloin sileää 35 kerrosta ja kavensin joka puikolta yhden silmukan, silmukoita nilkassa yhteensä 56. 
Neuloin 20 kerrosta ja lisäsin joka puikolle yhden silmukan antamaan tilaa kantapäälle. Neuloin 5 kerrosta, jonka jälkeen neuloin kantapään merkkilangan. 
Jatkoin 5 kerrosta sileää ja kavensin silmukat taas niin, että joka puikolla oli 14 silmukkaa. 
Neuloin sileää 60 kerrosta, jonka jälkeen sädekavennus ja silmukointi.

Kantapää
Kantapäässä oli 16 silmukkaa joka puikolla. Neuloin sileää 6 kerrosta, kavensin joka puikon lopussa 2 oikein yhteen. Neuloin 3 kerrosta, kavensin. Neuloin 2 kerrosta, kavensin. Neuloin yhden kerroksen, kavensin ja vielä neuloin yhden kerroksen ja kavensin. Näiden jälkeen kavensin joka kerroksella, kunnes joka puikolla oli jäljellä 5 silmukkaa. Päättelin silmukoimalla.
Neulomista, sovittamista, laskemista, kaventamista, sovittamista, lisäämistä, sovittamista ja täydellisesti istuvat sukat! Kyllä kannatti!

No sitten vielä nämä.


Sukat, jossa lopulta tuntui kaikki menevän... huonosti. Aloitin nämä joskus. Kertoo paljon siitä, voiko käsiala olla myöhemmin aloitetussa sukassa enää täysin sama. Neuloin, huomasin, ettei tule samaa kokoa. Purkamista. Neulomista. Tuskailua. Ja lopuksi huomaan, että ne on mulle himpun verran pienet. Puuh.

Mikä: villasukat
Millä: 2,5 mm puiset sukkapuikot
Mistä: Regia 4-säikeinen, itsevärjätty KoolAideilla (strawberry & pink lemonade)
Paljonko: 67 g (koko n. 39,5)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti