lauantai 21. tammikuuta 2017

Valko-harmaa-musta sateenkaarihuivi

Sain mahdollisuuden tutustua Teeteen Rainbow-lankaan Villa Kiviniemen kautta. Villa Kiviniemi on tunnelmallinen sisustuspuoti vanhassa 1900-luvun alussa rakennetussa hirsitalossa Sievissä. Lankojen ja sisustustuotteiden lisäksi puodissa myydään oman tilan hunajaa. Villa Kiviniemellä on myös verkkokauppa. Vinkiksi niille, joilla ei ole mummoja neulomassa tai tällaisia mummomielisiä neulojalähimmäisiä, Villa Kiviniemessä myydään valmiita käsitöitäkin!



Rainbow on 4-säikeinen puuvillasekoitelanka, jossa väri vaihtuu liukumalla. Värinvaihtokohdissa on aina solmu, jonka jälkeen väri vaihtuu yksi säie kerrallaan.


Tykkään  tosi paljon siitä, miltä lanka näyttää valmiissa neuleessa. Rainbow on pehmeää, hyvin puikoilla luistavaa lankaa, joka neuloutui varsin nopeasti. Tässä projektissa eniten aikaa vei päättely ja pingotus, ne palkitsevimmat vaiheet. Ja nekin tekisi joutuin, jos vain malttaisi tehdä heti.


Mikä: pitsihuivi, ohje saatu langan mukana
Millä: 4,5 mm cubics, 80 cm:n kaapeli
Mistä: Teetee Rainbow, valko-harmaa-musta 08
Paljonko: n. 150 g, n. 600 m


Ohjeessa puikkosuositus oli 4 mm, mutta otin isommat puikot kun tapaan neuloa aika napakkaa pintaa. Kannatti vaihtaa, koska näin huivista tuli laskeutuvampi.


Lanka on pakattu pahviseen laatikkoon, jonka muovi-ikkunasta se juoksee siististi. Kuvaa en tajunnut alkuperäisestä laatikosta ottaa, mutta tuunasin sen jatkokäyttöön. Leikkasin vanhasta kaava-arkista paperia laatikon päällystämiseen. Neulekahvilaillassa keksin lisäksi teipata laatikkoon mittanauhanpätkän kiinni. Laatikko tuli siis langan lisäksi käyttöön!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti