lauantai 3. joulukuuta 2016

Isänpäivälahjat ja jlvsjk

Isänpäivästä on kulunut jo kuukausi, joten on ehkä jo aikakin esitellä lahjojen itse tehty osuus. Geokätköiltiin miehen kanssa muutaman kerran syksyn mittaan ja silloin huomasin kämmekkäiden kätevyyden. Vielä parempi ja lämpimämpi vaihtoehto olisi lapaset, joissa olisi aukot peukaloille ja etusormille. Siitä se ajatus sitten lähti. Googletin ja selailin blogeja ohjeiden perässä ja Eilen tein —blogissa olikin hyvä ohje etusormea varten. 



Peukalon toteutusta mietin pitkään. Neulekahvilaillassa päädyin kuitenkin huppumalliseen ratkaisuun. Onneksi sain vinkin poimia silmukat huppua varten tarpeeksi alhaalta. Näin hupun saa hyvin peukalon päälle.


Äkkivilkaisulta näyttävät tavallisilta lapasilta, mutta niinpä vain muuttuvat kosketusnäyttölapasiksi.



Mikä: Kosketusnäyttölapaset
Millä: 2,5 mm puiset sukkapuikot
Mistä: Tukuwool fingering, sävy Humu
Paljonko: 44 g

Lisäksi ompelin heijastimen, tämäkin idea Eilen tein —blogista. Toteutin hieman eri tavalla. Leikkasin ensin heijastinkankaasta kaksi kättä, peilikuvat tietenkin. Sitten sama juttu huopakankaasta.

Ompelin ensin heijastimet huopakankaisiin kiinni melko läheltä reunaa.


Tämän jälkeen otin nauhajemmasta Made with love —nauhaa. Ostettu joskus Sinooperista. Kohdistin tekstin sopivasti ja laitoin kappaleiden väliin ja ompelin kädet yhteen.



Nappasin kiinnitysklipsun kaupasta ostetusta heijastimesta ja laitoin nauhaan kiinni. Valmista tuli. Lisäksi ostin pienen retkitermarin ja tein pavlova-kakun. 



Ja sitten vielä loppuun jämikset. Tänään oli vuorossa satunnaisesti valittu väri. Sillä neulottiin kolme kerrosta. Laitoin muutaman kerän lattialle ja pieni ihminen ryömi valitsemaan siitä yhden. Tai oikeastaan otti ne kaikki käsittelyyn, mutta valitsin tähän sen, mihin pieni käsi ehti ensiksi.


Lanka on Handua, veikkaisin, että ostettu joskus pari-kolme kesää sitten Jyväskylästä Toivolan Vanhan Pihan hansamarkkinoilta. Tämä jäi jämäksi kummisedälle neulotuista sukista. Ihana, että tulikin valituksi näihin sukkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti