tiistai 13. joulukuuta 2016

Ohje jälkikäteen neulottuun kantapäähän ja silmukointiin + jlvsjk

Jälkikäteen neulottu kantapää, näin mä sen neuloin. Luin ohjetta Missä neuloimme kerran blogista ja sovelsin sitä omaan käsialaan ja vähän paksumpaan lankaan. Lankana siis Nalle Taika, 14 s./puikko.

Kantapäätä varten neulottiin erivärisellä langalla puolet sukan silmukoista. Nyt tuo lanka pitää purkaa pois ja poimia silmukat puikoille.


Mä poimin silmukat sitä mukaa kun purin (en hampailla, purkaa-verbi taipuu näin!) jämälankaa pois.


Jämälangan ylä- ja alapuolelta poimin 28 silmukkaa. Mulla on varsi näissä vielä kesken, siksi työssä on kahdet puikot samaan aikaan. Tarkoitus on saada kaikki lanka käytettyä, neuloin sen vuoksi kantapään jo nyt.

 
Jaoin silmukat neljälle puikolle, 14 silmukkaa joka puikolle.


Lisäksi poimin molemmista reunoista kaksi silmukkaa, jotta puikkojen vaihtumiskohtaan ei jäisi reikiä. Näin iso väli jättäisi ruman reiän,


mutta kahden silmukan poimimisen jälkeen väliä ei juuri jää.
 

Kantapään neulominen aloitetaan oikeasta alakulmasta eli tuosta sormen osoittamasta kohdasta.

Neuloin ensin 6 kerrosta oikein, jonka jälkeen kavensin joka puikon lopussa 2 oikein yhteen.
Neuloin 2 kerrosta ja kavensin joka puikon lopussa 2 o yht. 
Taas neuloin 2 kerrosta ja kavensin 2 o yht. joka puikon lopussa.
Ja vielä kerran neuloin 2 kerrosta ja kavensin 2 o yht. joka puikon lopussa.
Neuloin yhden kerroksen ja kavensin samalla tavalla.
Ja vielä kerran neuloin yhden kerroksen ja kavensin.
Tämän jälkeen kavensin joka kerroksella, kunnes silmukoita oli jäljellä 16, 4 s/puikko.


Katkaisin langan, jätin reilun päättelyvaran, ja päättelin silmukoimalla. Parhaan silmukointiohjeen olen löytänyt Cookie A:n sukkia. rakkaudella –kirjasta. Tässä kuvitettu ohje itselle muistiin. 

Siirrä 1. ja 2. puikon silmukat samalle puikolle ja 3. ja 4. puikon silmukat samalle puikolle. Työssä on kaksi puikkoa, 8 silmukkaa kummallakin puikolla. Takana olevalla puikolla on viimeksi neulottu silmukka. Lanka neulansilmään.

 1. Työnnä neula etummaisen puikon ekaan silmukkaan samalla tavalla kuin neuloisit nurjan silmukan ja vedä läpi. Älä pudota silmukkaa puikolta!

2. Työnnä neula takana olevan puikon ekaan silmukkaan kuin neuloisit oikean silmukan ja vedä läpi. Silmukka pysyy puikolla!


3. Työnnä neula etummaisen puikon ekaan silmukkaan kuin neuloisit oikean silmukan ja vedä. Pudota ensimmäinen silmukka puikolta.4. Työnnä neula edelleen etummaisen puikon nyt ekaan silmukkaan kuin neuloisit nurjan ja vedä. Silmukka ei putoa vielä.


5. Työnnä neula takana olevan puikon ekaan silmukkaan kuin neuloisit nurjan silmukan, vedä ja pudota silmukka puikolta.6. Työnnä neula takana olevan puikon nyt ekana olevasta silmukasta kuin neuloisit oikean silmukan ja vedä. Silmukka jää puikolle.


Sitten vain toistetaan kohtia 3–6, kunnes kaikki silmukat on pudotettu. Tältä mun silmukointi näyttää valmiina, muttei viimeisteltynä.

Ja tältä näyttää koko kantapää.Onnistui!


Jämälankasukassa värin valintaperuste oli pipo. Mulla on yksi pinkki pipo ja sen mukaan valitsin langan, jolla neuloin 13 kerrosta.


Lanka on Väiskiä, sävy Ärjy. Tästä olen neulonut itselleni sukat, Cookie A:n Hedera-sukat ja Heidi Alanderin suunnitteleman Liliopsida-huivin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti