perjantai 9. joulukuuta 2016

Värjäystä Kool-Aidilla + jlvsjk

Kokeilin vihdoin lankojen värjäämistä Kool-Aideilla. Se oli hurjan nopeaa ja helppoa, suosittelen kokeilemaan rohkeasti. Ostin Neulenettikahvila Pirjoliisasta muutamia pusseja ihan kokeeksi. Täysin sika säkissä. Olisin tietenkin voinut yrittää etsiä netistä kuvia, jos joku olisi värjännyt samoilla väreillä. No, en viitsinyt. Aioin värjätä jämälankaa ja Kool-Aidit maksoivat vain euron per pussi eli epäonnistuminen ei olisi ollut suuri menetys.

Ensimmäinen värjäys, lanka Novitan valkoinen 7 veljestä. Kool-Aidit: Green apple ja Orange.

Luin Ilun pientä Koolausopasta ennen hommaan ryhtymistä. Hyvät ohjeet, suosittelen lukemaan, mikäli aiot värjätä lankaa.


Värjäsin yhden 50 g:n kerän Novitan Baby woolia. Kerä pitää purkaa ensin vyyhdille. Muutama lanka ei ole pahitteeksi, vyyhti pysyy siistimpänä.


Kastelin langan kunnolla. Kattilaan reilusti vettä ja lanka sinne. Puristelin ja annoin langan olla hetken vedessä.


Nostin märän vyyhdin pois kattilasta ja mittasin kattilaan n. 7 dl vettä. (Lankaa oli 50 g kerä, vesimäärä oli sopiva.) Annoin veden kuumentua kunnolla. Juuri ennen kiehumista kaadoin Kool-Aid-jauheet veteen. Käytin kaksi pussia Mixed berryä.


Jauhe on hyvä sekoittaa veteen tasaisemman lopputuloksen saamiseksi.


Lanka veteen ja vähän heiluttelua, jotta väri tarttuisi tasaisemmin.


Langan voi nostaa pois kun vesi on kirkasta/melkein kirkasta.


Puristelin langasta enimmät vedet pois ja laitoin lankavyyhdin kuivauskaappiin kuivumaan. En malttanut antaa kuivua itsekseen. 



Yritin värjätä mahdollisimman tasaiseksi, mutta jotkut kohdat imi värin paremmin kiinni. Ei oikeastaan haittaa, koska neulepinnasta tulee nyt elävämpi.

Siinäpä koolaus lyhyesti. Helppoa!

Jämälankavillasukat eteni tänään 9 kerrosta ensimmäisen vastaantulijan paidan värillä.


Lanka on Väinämöistä, sävyssä Nurmi. Neuloin tästä siskolleni Heidi Alanderin ohjeella Miss Lemon sukat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti