perjantai 16. joulukuuta 2016

Vauvan tumput ja jämäsukat

Löysin Babystylestä sattumalta Ruskovillan lankaa. En tiedä, onko se juuri tuota netissäkin myytävää silkkivilla-käsityölankaa, vyötettä siinä ei ollut. Siitä huolimatta ostin sitä kaksi 50 gramman vyyhtiä tarkoituksena neuloa pienelle ihmiselle joku yläosa. En vaan ole ehtinyt. Neuloin siitä nyt akuuttiin tarpeeseen tumput; olen ostanut lapaset kaupasta ja huonoiksi todennut. Niissä on niin kireä resori, että pahaa tekee. Lanka on kovin ohkaista, joten neuloin sen kaksinkertaisena. Näin tumpuista tuli myös lämpimämmät.

Ohje tumppuihin (nämä on 8 kk:n ikäiselle sopivat, väljä kämmenosa):
 
Loin resoria varten 36 silmukkaa, neuloin yksi oikein kiertäen, yksi nurin joustinta 22 kerrosta. Jatkoin sileää kaksi kerrosta. Kolmannen kerroksen aikana lisäsin jokaiselle puikolle yhden silmukan. Neuloin sileää neuletta 22 kerrosta. Tein leveän nauhakavennuksen, kunnes joka puikolla oli jäljellä neljä silmukkaa.  Päättelin silmukat silmukoimalla. 

Peukaloa en neulonut ollenkaan, tarkoituksena käyttää lähinnä vaunuissa päiväunien aikana. Tein tarkoituksella väljän yläosan, jotta käsi mahtuu myös nyrkkiin.


Mikä: vauvan tumput
Millä: 3 mm puiset sukkapuikot
Mistä: Ruskovillan lanka
Paljonko: 31 g


Jämälankavillasukkaa neulottiin tänään 15 kerrosta kotitalon värisellä langalla. Jämälankojen joukosta harmaa Väiski oli lähinnä oikeaa väriä, joten otin sen kolmannen kerran tähän sukkaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti